Als je op zoek bent naar de beste powerbank waarmee je, als je onderweg bent, je apparaten kunt opladen, dan ben je hier aan het juiste adres.
De beste powerbanks zijn klein en compact, waardoor je ze gemakkelijk kunt meenemen, terwijl ze ook voldoende vermogen hebben om je apparaten vele malen op te kunnen laden. Wat je nieuwe powerbank allemaal moet kunnen, hangt af van het feit of je gewoon je telefoon wilt opladen tijdens een weekendje weg of dat je iets met meer power nodig hebt om al je apparaten op te laden als je bijvoorbeeld onderweg bent naar een ontmoeting met klanten. Wij helpen je op weg om de beste powerbanks voor je op een rijtje te zetten.
De beste powerbanks van 2021
- Anker Powerbank Powercore 26.800mAh
- Anker PowerCore Powerbank – 20.100 mAh
- Trust Urban Primo Powerbank – 10000 mAh
- Belkin powerbank 15000 mAh
- TP-LINK TL-PB15600-15600mAh
- Aukey 20000mAh Dual USB Powerbank
- RAVPower 20.100 mAh
1. Anker Powerbank Powercore 26.800mAh
De Anker PowerCore 26800 mAh, laat je nooit meer zonder een lege accu onderweg zitten. Laad bijvoorbeeld je smartphone tot 7 keer opnieuw op. De Anker Powercore geeft, met behulp van LED lampjes, duidelijk aan hoeveel stroom er nog in de powerbank zit. Laat de powerbank eenvoudig op met de meegeleverde micro USB-kabel.
2. Anker PowerCore Powerbank – 20.100 mAh
De Anker PowerCore 20100 is een hele krachtige powerbank, die ervoor zorgt dat jij altijd stroom achter de hand hebt!
Deze powerbank kenmerkt zich door het exclusieve PowerIQ van Anker, waarmee de Anker Powercore 20100 mAh automatisch herkent wat voor apparaat je wilt opladen en zorgt hij ervoor dat je apparaat zo efficient en snel mogelijk wordt opgeladen. De Anker PowerCore is voorzien van 2 outputs van maar liefst 2.4 Amp, wat inhoudt dat je met gemak 2 iPads tegelijkertijd kan opladen. De Anker Powercore heeft naast ontzettend veel laadvermogen ook een handige LED indicator, zodat je kan zien hoeveel batterij je nog over hebt. Het duurt zo’n 8 á 9 uur om de Anker Powercore helemaal vol te laden.
3. Trust Urban Primo Powerbank – 10000 mAh
De Trust Urban Primo Powerbank is een draagbare oplader met een accu van 10000 mAh waarmee je je smartphone en tablet tegelijk kunt opladen. Ben je op pad en dreigt je batterij leeg te raken? Geen probleem, deze powerbank biedt uitkomst. Daarnaast zitten er ook 2 micro USB-kabels bijgeleverd bij deze powerbank. Deze powerbank heeft ook een indicator voor de accustatus en een zaklampfunctie.
4. Belkin powerbank 15000 mAh
Houd je apparaten opgeladen met een powerbank (of draagbare externe accu) die makkelijk in jouw zak of tas past. Met 15.000 mAh steekt de Pocket Power 15K met kop en schouders uit boven andere draagbare externe accu’s die momenteel beschikbaar zijn. Dit is namelijk genoeg om een smartphone tot 5 keer* op te laden. Twee universele USB-A-poorten leveren samen tot 3,4 ampère voor het snel en veilig opladen van allerlei apparaten, waaronder smartwatches, fitnessbandjes, hoofdtelefoons, luidsprekers en meer. De powerbank zelf kan tussen het opladen van jouw apparaten door ook snel worden opgeladen met 2 A / 5 V, zodat je altijd stroom bij de hand heeft.
5. TP-LINK TL-PB15600-15600mAh
De TP-LINK TL-PB15600 is een super gebruiksvriendelijke noodbatterij die je gemakkelijk mee kan nemen. Deze is in een kleine 7 uur volledig opgeladen. Led lampjes geven perfect weer hoeveel capaciteit de power bank nog heeft en het ingebouwde zaklampje is een leuke extra gadget.
6. Aukey 20000mAh Dual USB Powerbank
De AUKEY PB-N36 Power Bank kan worden opgeladen met een Lightning-kabel of met een micro-USB-kabel. U kunt hiermee gemakkelijk dezelfde kabel gebruiken om uw telefoon en externe batterij op te laden. AiPower is afgestemd op een gezondere batterijfunctie en om snellere USB-laadsnelheden te ondersteunen en past op intelligente wijze het vermogen aan om aan de unieke laadbehoeften van al je USB-apparatuur te voldoen. Met een 2,4 A speciale adaptieve output per Ai USB-poort, ontvangen je apparaten elk de veiligste maximale oplaadsnelheid die mogelijk is.
7. RAVPower 20.100 mAh
De RAVPower 20.100 mAh Powerbank is ontworpen om de meest krachtige toestellen te voorzien van energie. Deze draagbare oplader beschikt over 3 poorten, waarvan een USB-C 3A poort, een USB iSmart 2.4A poort en een USB Quick Charge 3.0 poort. Daarbij wordt de Powerbank zelf opgeladen via een Micro-USB 2A poort. De RAVPowerbank is sterk genoeg om nieuwe generatie smartphones, tablets of zelfs een Macbook op te laden en verkort de oplaadduur aanzienlijk. Bovendien zorgt de Powerbank ervoor dat een toestel op de meest efficiënte en veilig wijze wordt opgeladen, door de ingebouwde beveiliging.
10 tips voor het zoeken naar de beste powerbank
Tip 1: de capaciteit van de powerbank
Hoe vaak wil je je elektronische apparaten kunnen opladen zonder je powerbank op te hoeven laden? Voor deze vraag is de capaciteit van de powerbank erg belangrijk. Een andere belangrijke vraag is, voor welk apparaat ga je je powerbank gebruiken? Een laptop heeft meer stroom nodig dan bijvoorbeeld een smartphone. Een smartphone kan opgeladen worden met een powerbank van 3.350mAh maar een laptop heeft echt meer stroom nodig. Heb je een powerbank voor het opladen van je laptop nodig? Gebruik dan een powerbank met een capaciteit van 30.000mAh of hoger.
Tip 2: de input en de output
De powerbanks, die je tegenwoordig ziet, zijn zo geavanceerd dat beide opties aanwezig zijn. Slechts enkele van de modellen, die tegenwoordig in de winkel liggen, hebben mogelijk niet de juiste input en output voor je mobiele apparaten. Bekijk dus altijd de specificaties voor de input en de output en welke apparaten er compatibel zijn met de powerbank.
Tip 3: de prijs en de kwaliteit
Als je op zoek bent naar de perfecte powerbank, die bij jouw gebruik past, moet je verder kijken dan alleen de foto’s. Bekijk de specificaties en beslis welke specificaties belangrijk zijn voor jouw gebruik. Soms komt een goedkoper model niet overeen met je behoeften en gaat de goedkope powerbank mogelijk ook niet zo lang mee als je hoopt. Een andere reden om de prijs-kwaliteitverhouding goed te bekijken, is de overbelasting. Sommige goedkope powerbanks kunnen je elektronische apparaten overbelasten en zo ook beschadigen. Al onze powerbanks zijn getest en voldoen aan alle Europese veiligheidseisen.
Tip 4: de grootte
Een powerbank is, als er geen stopcontact beschikbaar is en je onderweg je elektronische apparaten moet opladen, heel gemakkelijk te gebruiken. De grootte van de powerbank is erg belangrijk om naar te kijken omdat je de powerbank mee moet kunnen nemen. Een powerbank voor je smartphone of tablet past in je zak, maar een grotere powerbank voor een laptop niet. Een powerbank voor een laptop past wel in je rugzak of in je handtas.
Tip 5: de ampère
Naast de capaciteit van de powerbank is ook de stroomsterkte (ampère) erg belangrijk. De stroomsterkte (A) geeft aan hoe snel de powerbank je elektronische apparaten oplaadt. Een normale powerbank heeft een stroomsterkte tussen de 1A – 3,5A. Hoe hoger de stroomsterkte, hoe sneller de powerbank je apparaten oplaadt.
Tip 6: welke batterij heeft mijn smartphone nodig?
De capaciteit van een batterij is van elke smartphone weer anders. Dit is een lijst met de best verkochte smartphones en de capaciteit per model. We kunnen niet garanderen dat elk model ook de exacte mAh heeft zoals hier weergegeven.
iPhone 6s – 1.715mAh
iPhone 6s Plus – 2.750mAh
iPhone 6 – 1.810mAh
iPhone 6 Plus – 2.915mAh
iPhone 5s – 1.570mAh
iPhone 5 – 1.440mAh
iPad Air 2 – 7.340mAh
iPad Air – 8.827mAh
iPad mini 4 – 5.124mAh
Samsung Galaxy S6 edge Plus – 3.000mAh
Samsung Galaxy S6 edge – 2.600mAh
Samsung Galaxy S6 – 2.550mAh
Samsung Galaxy S5 – 2.800mAh
Samsung Galaxy Tab S2 (9,7 inch) – 5.870mAh
OnePlus 2 – 3.300mAh
OnePlus One – 3.100mAh
LG G5 – 2.800mAh
LG G4 – 3.000mAh
LG G3 – 3.000mAh
Google Nexus 6 – 3.220mAh
Huawei Mate 6 – 2.700mAh
Wanneer je de capaciteit van de powerbank deelt door de capaciteit van de smartphone of de tablet kun je berekenen hoe vaak je je smartphone met een volledig opgeladen powerbank kunt opladen.
Tip 7: gebruik van de powerbank
Een powerbank kan voor meer dan één doel worden gebruikt. Een student kan een powerbank als er geen stopcontact beschikbaar is in de bus naar school gebruiken om zijn laptop op te laden, een bergbeklimmer kan de powerbank gebruiken om zijn smartphone te gebruiken wanneer hij een noodsignaal moet versturen of een survival-specialist kan een outdoor powerbank gebruiken wanneer een storm hem overmeestert.
Tip 8: gebruik de powerbank voor meer dan één apparaat
Een powerbank is erg handig om op momenten dat er geen stopcontact beschikbaar is je smartphone of tablet mee op te laden. Je kunt een powerbank voor meer apparaten dan alleen je smartphone, tablet of laptop gebruiken. Je kunt ook je actiecamera, je draagbare LED-lamp en elk ander apparaat met een USB-C- of een USB-input opladen.
Tip 9: haal het meeste uit je powerbank
Een powerbank kan, als je hem niet oplaadt, stukgaan. Zelfs als je de powerbank de komende maanden of zelfs jaren niet gebruikt, moet je hem af en toe opladen. Je moet je powerbank altijd opladen wanneer je deze lange tijd niet hebt gebruikt. Zo verleng je de levensduur van je powerbank.
Tip 10: combineer een powerbank met een draagbaar zonnepaneel
Wil je je batterijen volledig milieuvriendelijk opladen? Dat kan als je het gebruik van een powerbank combineert met een draagbaar zonnepaneel. Je kunt je powerbank met het mobiele zonnepaneel opladen en je apparaten dan weer met de powerbank opladen. Of je kunt je elektronische apparaten rechtstreeks met het draagbare zonnepaneel opladen. Deze combinatie is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nog eens erg leuk!