Geloof ons, succes en presentatie zijn heel erg van elkaar afhankelijk. In je professionele leven maar ook in de keuken en aan de eettafel. Geloof je ons niet?Β
Nou, dat kun je maar beter wel doen. Jouw gasten zullen jou prijzen om je vaardigheden en eigenschappen die je tot een ideale gastheer of -dame maken maar je ook hun ongenoegen laten blijken wanneer je in deze belangrijke opzichten faalt. Uiteraard geldt dat niet voor iedereen die je uitnodigt: goede vrienden en familieleden zullen jou hoe dan ook accepteren. Maar gaat het om collegaβs, zakenpartners, je nieuwe vlam en/of (toekomstige) schoonouders? Dan wil je je uiteraard van je beste kant laten zien! Voor dergelijke gasten is alleen het allerbeste goed genoeg. En ook al zijn zij daar misschien nogal bescheiden in, dan hoef jij dat nog niet te zijn! De indruk die jij tijdens deze bijeenkomst kunt maken is je werkelijk alles waard.
Maar oké, overdrijf het niet, hè? Blijf altijd bij jezelf. Het is een hele dunne lijn die Je Best Doen heet. Maar aan de ene kant ligt Te Weinig Moeite en aan de overzijde zwerft Overdrijven rond. Met die twee wil je niet in aanraking komen, uiteraard.
Dus ga jij uitvoerig in de keuken staan om de heerlijkste gerechten in een compleet menu te gieten. Uiteraard houd jij daarbij volledig rekening met de volgende zaken:
- HygiΓ«ne en esthetiek: hier bedoelen we je interieur mee. Dat is natuurlijk helemaal schoon en uitvoerig opgeruimd en zo ingedeeld dat je iedereen met gemak kunt ontvangen en in staat bent om hen een comfortabele plek te bieden.
- Presentatie: van jezelf. Kies voor kleding die bij de gelegenheid past en waarin jij jezelf voelt.
- Het menu: natuurlijk gaat de keuze hiervoor niet over één nacht ijs. Je baseert die op de beste recepten, de meest verse ingrediΓ«nten van de hoogste kwaliteit en de dieetwensen van je gasten. Houd ook rekening met allergieΓ«n en maak in één of meerdere gevallen een aparte selectie voor gasten wanneer dat vereist is. Dat is een kleine moeite voor een degelijke gastheer of – dame.
- Voorraad: al je ingrediΓ«nten dienen al in huis te zijn of in het gunstigste geval reeds geprepareerd, zodat je niet continu in de keuken staat. Ook dranken en daarbij passende hapjes moeten al zijn ingeslagen.
- Je mooiste servies.
Is dat laatste zo belangrijk? Oh ja, absoluut. Het maakt of breekt de presentatie van je diner. Voor de hoogste kwaliteit zul je flink moeten betalen maar dan heb je ook wat. Zolang je het je kunt veroorloven, raden we je van harte aan om hierin te investeren. Laten we eens even een paar populaire merken onder de loep nemen.
Schott Zwiesel
Staan onze oosterburen synoniem voor topkwaliteit glaswerk? Jazeker, en dat al zoβn 150 jaar! Toen werden namelijk de eerste wapenfeiten van topfabrikant Schott Zwiesel gepresenteerd. En anderhalve eeuw later is die ambachtelijke kwaliteit nog steeds aanwezig in wat ze produceren. En jij? Jij mag daar volop van profiteren. Jouw gasten zullen maar wat in hun schik zijn zodra je ze bier, wijn, whiskey of een andere koude drank serveert in Schott Zwiesel glazen, aangezien ze smaken en temperaturen van hun inhoud perfect weten te behouden. Daarnaast zijn ze ook nog eens schitterend om te zien, letterlijk en figuurlijk! Zowel tijdens het eten als aan de koffietafel in de woonkamer is er altijd plaats voor deze onevenaarbare kwaliteit. Wees dan ook slim en presenteer de glazen al op een dressoir of in een glazen kast met doorzichtige deurtjes.
Villeroy & Boch
Bij de ene gelegenheid past eenvoud, bij de andere uitbundigheid. Dit kun je ook in je servies terugzien. Dat is iets waarmee men bij Villeroy en Boch volop rekening mee houdt. Zoek je iets met monotone maar aantrekkelijke egale kleuren om helemaal op te gaan in hun omgeving of komt servies met een explosievere gekleurde vrolijkheid je beter uit? De keuze ligt vanuit Villeroy en Boch helemaal bij jou. Je hebt een ruime keuze uit verschillende series, waar er altijd wel eentje tussen zit die volledig aansluit bij jouw wensen en eisen op het gebied van smaak en vormgeving.
Bodum
Je kent het gezegde: aan al het goede komt een eind. Dat geldt natuurlijk ook voor jouw diner, maar dat is helemaal geen reden om te treuren. Ja, vanwege de afwas misschien, maar die komt later wel. Eerst is er nog tijd voor thee en koffie, maar wel pas zodra het eten een beetje is gaan zakken. Misschien gaan er dan ook wel wat lekkernijen in, die geserveerd worden op prachtige schalen en etagΓ¨res. En de thee en koffie? Die komen helemaal tot hun recht in glazen, theepotten, cafetiΓ¨res en andere attributen op dit gebied die Bodum je te bieden heeft. Deze zijn praktisch Γ©n aantrekkelijk om naar te kijken. Dat zullen je gasten helemaal met je eens zijn. Hopelijk zijn ze zo onder de indruk dat je vaker zoβn avond mag organiseren. In dat geval zijn we even brutaal en gaan we ervan uit dat je dat wilt, natuurlijk.