Aan elke verhuizing zijn natuurlijk kosten verbonden, maar het hoeft niet altijd duur te zijn. Veel van deze kosten kunnen eenvoudig worden aangepakt door vooraf te plannen. Door dit te doen, vermijd je op het laatste moment onverwachte facturen.
Wij hebben de tien beste bespaartips verzameld voor als je gaat verhuizen. Van de goedkoopste dag om een verhuisbedrijf te boeken tot hoe je gratis kartonnen dozen en verpakkingsmateriaal kunt bemachtigen, deze handleiding behandelt alles wat je moet doen om geld bij een verhuizing te besparen.
Van het opruimen van je spullen tot weten wanneer de goedkoopste dag om te verhuizen is, hier zijn de 10 beste geldbesparende tips voor een verhuizing.
1. Plan vooruit
Om bij een verhuizing echt geld te kunnen besparen, moet je de tijd nemen om vooruit te plannen en met alle kosten rekening houden. Door vooruit te plannen, is de kans groter dat je rekening houdt met elke uitgave en is de kans kleiner dat je geld hoeft uit te geven aan dingen, die je op het laatste moment bent vergeten. Je moet alles plannen wat je moet doen in de maanden, de weken en de dagen, die aan de verhuizing voorafgaan en ervoor zorgen dat je je concentreert op de belangrijkste deadlines.
Een verhuizing zorgt voor veel verhuisstress, maar wij hebben de ultieme checklist voor je opgesteld met alles wat je in de maanden, de weken en de dagen voorafgaand aan jouw verhuizing moet doen.
2. Ruim op en sorteer je spullen
Voordat je probeert om je spullen in te pakken, moet je voordat je gaat verhuizen grondig opruimen. Als je alles probeert in te pakken, inclusief items waarvan je niet eens zeker weet of je ze nog wilt bewaren, zal het inpakken alleen maar stressvol worden.
Het opruimen van je spullen maakt het inpakken niet alleen gemakkelijker, maar het maakt ook de kosten van jouw verhuizing goedkoper. De prijs van jouw verhuizing is afhankelijk van het aantal items dat je meeneemt, daarom betekent minder items ook dat je minder betaalt.
Je zult nadat je hebt opgeruimd ook wat extra geld kunnen verdienen door je ongewenste kleding en accessoires te verkopen. Het geld dat je verdient door je persoonlijke bezittingen te verkopen, kan opzij worden gezet om je verhuiskosten te betalen.
3. Vergelijk de offertes van verschillende verhuisbedrijven
Het gebruik van vergelijkingswebsites is een geweldige manier om voor de meeste dingen de beste prijzen te vinden. Als je je verhuizing via een online vergelijkingswebsite boekt, kun je voor een fractie van de prijs professionele bedrijven vinden. Je moet ook de offertes van notarissen en landmeters vergelijken voor de beste deal voor je verhuizing.
Je bespaart door naar vergelijkingswebsites te kijken ook kostbare tijd, aangezien de meeste voor je met verschillende professionele bedrijven kunnen vergelijken. De meeste vergelijkingswebsites werken alleen met vertrouwde, geverifieerde en volledig verzekerde bedrijven om jou bij de verhuizing gemoedsrust te geven.
4. Boek de verhuizing buiten het hoogseizoen
Het spreekt voor zich dat je je verhuisbedrijf van tevoren moet boeken, maar sommige bedrijven bieden speciale aanbiedingen als je ver genoeg van tevoren boekt. Als je weet wat de beste tijd is om te verhuizen kun je enorm veel op je verhuiskosten besparen.
De zomermaanden blijken altijd het meest populaire seizoen om te verhuizen, vanwege lichtere en langere dagen, maar dit betekent ook dat verhuisbedrijven hun prijzen zullen verhogen om te kunnen concurreren met de grote vraag. Als het je lukt, verplaats dan de verhuizing tot na de zomervakantie en probeer in de herfstmaanden te verhuizen.
5. Boek op de goedkoopste dag om te verhuizen
Vaak betekent het op tijd boeken van je verhuisbedrijf een betere deal. Het kan ook betekenen dat je minder snel wordt overrompeld door onverwachte, extra kosten. Nu je weet je tijdens de zomermaanden niet moet verhuizen, moet je je bewust zijn van de goedkoopste dag om te verhuizen.
De beste verhuisdag is afhankelijk van je locatie, maar over het algemeen is zondag de goedkoopste dag om te verhuizen. Vrijdag is de meest populaire dag om te verhuizen omdat mensen dan het hele weekend de tijd hebben om alles uit te pakken, waardoor een verhuizing een verhuizing tijdens andere dagen wordt vermeden. Dit betekent echter dat verhuisbedrijven hun prijzen hoe dan ook zullen verhogen om aan de grote vraag te kunnen voldoen.
6. Zoek naar gratis verpakkingsmateriaal
Je kunt geld op een inpakdienst besparen door te weten waar je gratis kartonnen dozen voor een verhuizing kunt vinden. Begin met vrienden en familie te vragen of ze nog verhuisdozen hebben, want ze zullen er hoogstwaarschijnlijk wel een paar van hun verhuizing over hebben.
Nadat je een verhuisdatum hebt vastgesteld, kun je beginnen met het bewaren van allerlei dozen en verpakkingsmaterialen, die bij bestellingen aan huis worden geleverd. Bovendien zullen winkels, cafés en supermarkten in de buurt elke week na levering kartonnen dozen in verschillende maten hebben. Ze zijn meer dan bereid om je de kartonnen dozen gratis te geven, omdat ze ze sowieso alleen maar recycleren.
Of maak gebruik van wat je al hebt, pak bijvoorbeeld delicate spullen, zoals een spiegel of een fotolijst, in handdoeken of lakens in, die je sowieso meeneemt. Dit bespaart op eventuele kosten voor het verpakkingsmateriaal en het vermindert afval. Als je geen geluk hebt met het vinden van dozen, kunt je bij het aanvragen van verhuisoffertes bij onze vertrouwde verhuisbedrijven aangeven dat je verhuisdozen nodig hebt.
7. Vraag hulp bij het inpakken
De verhuiskosten lopen snel op, zeker als je kiest voor een inpakdienst van je verhuisbedrijf. Hoewel deze dienst buitengewoon nuttig kan zijn, vooral als je specialistische artikelen hebt die een inpakdienst vereisen, kunnen de kosten al snel oplopen.
Om de kosten laag te houden en geld te besparen, kun je de artikelen eenvoudig zelf inpakken. Vraag je vrienden of familie om je te helpen met het inpakken. Om het aantrekkelijk te maken, zou je kunnen aanbieden om in ruil voor hun hulp een maaltijd voor ze te koken. Hoe meer hulp je hebt, hoe gemakkelijker het inpakken zal gaan. Vergeet niet om je verhuisdozen te labelen om het uitpakken in je nieuwe huis eenvoudiger te maken.
8. Verspil geen voedsel
Probeer voor de verhuizing al het voedsel in je koelkast, vriezer en keukenkasten op te gebruiken. Als dit niet mogelijk is, kun je altijd ongeopende blikken voedsel doneren aan voedselbanken of daklozenopvangcentra.
Ga in de paar weken voor je verhuizing niet uitgebreid winkelen, maar bestel liever wat levensmiddelen, die na de verhuizing bij je nieuwe huis wordt afgeleverd. Door dit te doen, is de kans groter dat je kookt in plaats van geld uit te geven aan een afhaalmaaltijd of aan een restaurant.
9. Vergelijk gas, water en licht
Een verhuizing is de beste mogelijkheid om de elektriciteits-, gas- en waterleveranciers in je nieuwe woongebied met elkaar te vergelijken. Het kan zijn dat de locatie waar je naartoe verhuist wellicht betere aanbiedingen biedt voor je energierekening. Door de verschillende providers in je nieuwe regio te vergelijken, kun je mogelijk een aanzienlijk bedrag besparen. Zorg ervoor dat je je account controleert nadat je je oude provider hebt verlaten, aangezien je mogelijk nog een terugbetaling moet ontvangen.
Als je verhuist, vergeet dan niet om de meterstanden van het water, het gas en de elektriciteit op te nemen om er zeker van te zijn dat het bedrijf je geen kosten in rekening brengt voor het gebruik van de vorige eigenaar. Evenzo moet je voor je gemoedsrust ook meterstanden opnemen bij je oude pand.
10. Laat de post doorsturen
Het is wanneer je verhuist uitermate belangrijk om te onthouden dat je je post moet laten doorsturen. Je zult een kleine vergoeding moeten betalen, maar het zal je zeker minder kosten dan wanneer je post in verkeerde handen zou vallen nadat je bent verhuisd, waardoor je mogelijk het slachtoffer van identiteitsdiefstal zou kunnen worden. Als je je e-mail niet omleidt en je vertrouwt op het ontvangen van rekeningen via de post, kan het zijn dat je hogere kosten krijgt doordat je belangrijke rekeningen mist.
Je kunt het ook gratis zelf doen. Je moet je adres wijzigen voor je autoverzekering, de gemeente, energieleveranciers en je werkgever, om er maar eens een paar te noemen. Door dit handmatig te doen, bespaart je nog meer geld.