Als je aan het einde van elke maand wat extra geld over hebt en dit opzij wilt zetten, zul je uit de eerste hand weten dat traditionele spaarrekeningen vrijwel niets aan rente uitbetalen. Nu de rentetarieven van de centrale bank een historisch dieptepunt hebben bereikt, mag je van geluk spreken als je meer dan 1% rente per jaar zult krijgen.
Daarom moet je wellicht een alternatieve investeringsstrategie overwegen om zo toch je jaarlijkse opbrengst aan rente te kunnen verhogen.
Eén van die providers, die zijn klantenbestand lijkt te willen vergroten, is Iban Wallet. Op dit online platform kun je investeren in een reeks verschillende rekeningen, die elk een geschat vast rendement hebben. Dit omvat ook een speciale rekening, die tot 6% rente per jaar kan uitbetalen. Het team van Iban beheert vervolgens jouw beleggingen, dus je hoeft jouw beleggingen niet zelf actief te kopen, te verkopen of te verhandelen.
Als dit klinkt als iets dat je graag verder wilt gaan onderzoeken, lees dan zeker onze uitgebreide recensie over Iban Wallet. Hierin leggen we gedetailleerd uit wat Iban Wallet eigenlijk is, hoe het werkt of je geld veilig is, wie ervoor in aanmerking komt en nog veel meer.
Wat is Iban Wallet?
In zijn meest basale vorm is Iban Wallet een online platform, dat fungeert als een passief beheerde beleggingsportefeuille. Met behulp van het online platform kun jij jouw geld op een aantal verschillende investeringsproducten, die elk een verwachte jaarlijkse opbrengst hebben.
Dit begint bij een geprojecteerde 2,5% per jaar en kan oplopen tot een maximum van 6%.
Let er wel op dat er geen garantie is dat je ook de exacte rentevoet krijgt, die wordt aangeboden. Dit is echter sowieso gebruikelijk bij beleggingsrekeningen, aangezien de jaarlijkse opbrengsten op elk moment kunnen veranderen. Als je een standaard Iban Account kiest, wordt je rente dagelijks uitbetaald en kun je, wanneer je maar wilt, via het platform geld opnemen.
De website van Iban Wallet
Dit is één van de belangrijkste voordelen van het gebruik van de provider, aangezien je niet vastzit aan lange investeringsvoorwaarden. Iban biedt echter ook rekeningen met minimale voorwaarden, hoewel deze hogere rentetarieven bieden.
Als het gaat om de investeringen zelf, richt het team van Iban Wallet zich op de mogelijkheden voor zogenaamde crowdlending. Op de website maakt Iban niet 100% duidelijk wat er met je geld gebeurt nadat het is geïnvesteerd en daarom hebben wij de basisprincipes hieronder nog eens uiteengezet.
- Jij stort geld bij Iban.
- Iban zal het geld vervolgens uitlenen aan derden.
- Degenen die het geld lenen, zullen activa als onderpand moeten geven.
- Dit zorgt ervoor dat de leningsovereenkomst wordt gedekt door reële activa.
- Leners betalen het geld terug aan de verstrekker, die het geld vervolgens weer doorstuurt naar Iban.
Jij krijgt niet de mogelijkheid om zelf te kiezen aan wie je het geld leent en je hoeft je ook geen zorgen te maken over het innen van de betalingen. Iban is opgericht voor degenen, die een passief inkomen zoeken.
Het bedrijf Iban Wallet op zich werd voor het eerst in 2016 gelanceerd. Aangezien het platform voornamelijk op Europeanen is gericht, worden je fondsen bewaard in een Electronic Money Institution (EMI), die op haar beurt wordt gereguleerd door de Europese Centrale Bank.
Maak je maar geen zorgen, verderop in onze beoordeling zullen we nog uitgebreid bespreken hoe veilig je geld is.
Verschillende beleggingsrekeningen betalen verschillende tarieven aan rente uit.
Wat doet Iban met je geld?
Hoewel we in het bovenstaande gedeelte al kort hebben uitgelegd wat er met je geld gebeurt, is het cruciaal dat we je nu een volledige uitleg geven. Dit komt omdat het Iban Wallet-model op het eerste gezicht wat complex lijkt. Nu volgt er wat informatie, die je echt moet weten.
Iban Wallet is een derde partij
Iban Wallet is in de eerste plaats geen bank of investeringsonderneming. Integendeel, ze zijn slechts een tussenpersoon, die bemiddelt tussen jou en degenen die geld willen lenen. Als je dus geld op een rekening van Iban stort, wordt je geld gebruikt om externe leningen mee te financieren.
Dit werkt op een vergelijkbare manier als een peer-to-peer-uitleensite. Het belangrijkste verschil is echter dat je alleen niet kunt kiezen aan wie je het geld uitleent. In plaats daarvan doet Iban al het harde werk voor je.
Leningen worden verstrekt door een derde partij en dus niet door Iban
Ter verduidelijking: Iban Wallet verstrekt zelf geen leningen. In plaats daarvan werkt het samen met een aantal externe verzekeraars, die vervolgens rechtstreeks zaken doen met de eindlener.
Als zodanig is het de derde partij zelf, die de kredietwaardigheid van de kredietnemer zal testen. Dit omvat de basisprincipes rond kredietwaardigheid, betaalbaarheid en rentetarieven.
Leningovereenkomsten worden gedekt door activa
In tegenstelling tot andere peer-to-peer-leenwebsites, geven de verzekeraars die samenwerken met Iban alleen leningen die door activa worden gedekt. Met andere woorden, degenen die geld lenen, zullen dit doen door een onderpand te stellen. Degene die een bedrag leent, moet van tevoren een huis, auto of geld in onderpand geven.
Vanuit het perspectief van jou als belegger voegt dit aan de lening een zekerheidselement toe. De derde partij heeft een wettelijke bevoegdheid om beslag te leggen op het onderpand in geval er niet zal worden betaald. Inbeslagname van activa is echter niet alleen duur, maar het kan ook lang duren. Het goede nieuws voor jou is dat Iban Wallet een terugkoopgarantie biedt, die we verderop gedetailleerder zullen bespreken.
Hoeveel kan ik verdienen bij Iban Wallet?
Als je een alternatief investeringsplatform zoals Iban Wallet overweegt, doe je dat waarschijnlijk omdat je meer rente wilt verdienen.
Wanneer je de website van Iban voor het eerst bezoekt, zul je zien dat het platform een verwachte rente van 2,5% AER en 6% AER biedt. Het specifieke bedrag hangt niet alleen af van hoeveel je bereid bent te gaan investeren, maar deze cijfers zijn ook projecties.
Wil je direct aan de slag gaan met investeren? Maak dan hier per direct een account aan!