Ondanks alle coronabeperkingen thuis in eigen kring genieten van een leuk feestje? Geen enkel probleem natuurlijk, want het barbecueseizoen komt eraan. Dat stelt je in de gelegenheid om je tuin om te toveren tot een culinair proeffestijn. En je hoeft er letterlijk de deur niet voor uit, want het vlees en alle andere benodigdheden, tot zelfs het ijsdessert aan toe, kun je gewoon bij de internetslager bestellen. Dan is het alleen nog maar een kwestie van het vlees grillen en samen met je gezin genieten van een heerlijke barbecue.
Het gemak van online bestellen
Het regelen van een barbecue wordt door sommige mensen als veel gedoe ervaren. Dat is natuurlijk helemaal niet nodig, want je kunt gewoon het vlees online bestellen en dan ook meteen de bijbehorende rubs en sauzen inkopen. Het fijne van deze werkwijze is dat je ook meteen de beschikking hebt over alle bijbehorende informatie. Je weet bijvoorbeeld direct waar het vlees vandaan komt, hoe je het moet snijden, enzovoort. Natuurlijk kan de slager op de hoek je dat ook wel vertellen, maar het is toch veel fijner als je al die informatie overzichtelijk op een rijtje hebt?
Tips voor het grillen
Het goed grillen van vlees is op zich niet moeilijk, maar als je het niet eerder hebt gedaan, bestaat de kans dat je wat beginnersfouten maakt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om het vlees tijdig uit de koeling te halen. Hou hiervoor ongeveer een half uur aan en gebruik een stukje keukenpapier om het vlees droog te deppen voordat je het op de barbecue legt. Als je ervoor kiest om het vlees eerst te zouten, doe dat dan bij voorkeur op het allerlaatste moment. In elk geval niet eerder dan een kwartier voordat je het vlees op de barbecue legt. Op die manier komt het de smaak van het vlees ten goede. Inwrijven met peper is geen goed idee, want de peper zal verbranden en een bittere smaak aan het vlees geven.
Wacht tot het vlees loslaat
Vaak schrikken mensen als het vlees aan de barbecue blijft plakken. Geen zorgen, het laat uiteindelijk vanzelf los. Dat is ook het moment om het vlees om te draaien. Probeer niet of in elk geval zo min mogelijk in het vlees te prikken, want dan kunnen de vleessappen verloren gaan en die zijn juist belangrijk voor het behouden van de smaak.