Het innovatieve denken en de technologische ontwikkeling hebben geleid tot de uitvinding van talloze gadgets. Deze apparaten zijn een integraal onderdeel van ons leven geworden. Zo erg zelfs dat we ons geen wereld meer zonder hen kunnen voorstellen! De mobiele telefoon is bijvoorbeeld zo’n wonder. Dit wonder ter grootte van een handpalm heeft de hele wereld in zijn macht!
De mobiele telefoon heeft vrijwel alle sceptici in de âstille modusâ gezet. Hoewel de oorspronkelijke modellen van de mobiele telefoon onooglijk, omvangrijk, duur en te gecompliceerd waren om te bedienen, maakten de latere modellen deze nadelen allemaal goed en kwamen er ook nieuwe functies, die hen bij iedereen geliefd maakten.
Waarom heb je een telefoonhoesje nodig?
Bescherming bij het vallen: mobiele telefoons zijn tegenwoordig stijlvolle en strakke apparaten, die zijn opgebouwd uit metaal, glas, kunststof of een combinatie hiervan. Ze zijn erg licht en zijn compact en gemakkelijk om mee te nemen. Deze voordelige kenmerken maken ze ook buitengewoon kwetsbaar voor beschadiging. Zelfs het onbedoeld uit je handen laten vallen, kan het scherm kapot maken, deuken in de behuizing van het apparaat achterlaten en onherstelbare schade aan de telefoon veroorzaken.
Cosmetische overwegingen: om dergelijke ongelukkige incidenten te voorkomen, is het belangrijk dat we onze mobiele telefoons naar behoren beschermen, door telefoonhoesjes te gebruiken, die de telefoon effectief kunnen beschermen tegen ongelukken. We gebruiken onze mobiele telefoons elke dag. Veelvuldig gebruik kan ook vlekken op de telefoon veroorzaken en vlekken achterlaten. Deze markeringen kunnen de esthetische aantrekkingskracht van de telefoon flink verminderen. Een andere belangrijke reden om een gepersonaliseerd telefoonhoesje te hebben, is de mogelijkheid om te pronken met jouw stijl en met jouw keuze!
Bescherming van de camera: zelfs als je je niet al te veel zorgen maakt over een incidentele kras of zelfs een gebarsten achterkant, is er wel iets anders om je zorgen over te maken. Sommige telefoons, zoals de iPhone, hebben aan de achterkant van de telefoon een cameralens. De lens is dus vatbaar voor beschadiging. Dit kan resulteren in foto’s van slechte kwaliteit. Daarom is een iPhone 12 hoesje bijvoorbeeld van extra beleang.
Wederverkoopwaarde: als jij ÊÊn van die mensen bent, die elk jaar een nieuw model aanschaft, moet je zeker overwegen om in een stevig telefoonhoesje te investeren. Zelfs als jij kleine krasjes en deukjes over het hoofd ziet, doen vele anderen dat niet! Het is een goed idee om, als je deze in de toekomst wilt verkopen of wilt gaan omruilen, je telefoon in een goede staat te houden.
Feiten over cases en hoesjes voor mobiele telefoons



In de jaren tachtig kwamen er mobiele telefoons op de markt. Aanvankelijk waren deze apparaten exorbitant geprijsd. Het is begrijpelijk dat de eigenaren hun gadgets tegen beschadiging wilden beschermen. Bovendien zagen deze apparaten er heel gewoon uit en misten ze iets persoonlijks. In een poging om het saaie frame wat meer pit te geven, begonnen eigenaren kleurrijke hoesjes en cases om hun telefoons te gebruiken.
Eind jaren negentig en begin 2000 veranderende dit. De markten werden met mobiele telefoons tegen zeer concurrerende prijzen overspoeld. Bovendien waren de telefoons van een veel steviger materiaal gemaakt, dat ook beter tegen slijtage bestand was. Er werden nog steeds hoesjes gebruikt, maar dan meer als middel om het toestel aantrekkelijk mee te maken.
De komst van de iPhone, die in 2007 door Apple werd gelanceerd, veranderde het hele scenario. Het concept van het delicate en gevoelige touchscreen maakte het gebruik van hoesjes en cases een echte noodzaak. Hoewel de vraag naar stevige componenten zoals Gorilla Glass trending was, was er een gestage vraag naar hoesjes en cases voor mobiele telefoons. Dit was zowel vanwege hun functionaliteit als vanwege hun esthetische aantrekkingskracht.
Met de komst van smartphones met een touchscreen technologie is het des te belangrijker geworden om te investeren in een goed telefoonhoesje om zo je gevoelige en niet te vergeten dure gsm goed te beschermen!
Hoesjes/cases voor mobiele telefoons kopen
Vanwege de gemakkelijke beschikbaarheid, de betaalbaarheid en vooral ook de noodzaak heeft eigenlijk iedereen wel een mobiele telefoon tegenwoordig. Mensen zonder mobiele telefoon worden zelfs als zonderlingen beschouwd! Bijgevolg wordt de markt met verschillende soorten mobiele telefoons en hun respectievelijke hoesjes en cases overspoeld. Er zijn zoveel modellen en dat maakt dat het best een uitdaging om het perfecte hoesje, dat bij je telefoon past, te kiezen.
Er zijn afhankelijk van de prijs, de kwaliteit en de functionaliteit verschillende hoesjes te vinden. Hier is een lijst met de meest voorkomende soorten, die er beschikbaar zijn.
Zakjes, insteekhoesjes en sokken
- Ze zijn meestal gemaakt van zachte materialen, vaak van canvas of van stof.
- Ze bedekken als een sok de telefoon volledig en bieden een perfecte bescherming.
- Dit type biedt de beste bescherming tegen krassen.
- Ze zijn niet duur en gemakkelijk schoon te maken.
- Het nadeel is dat ze geen bescherming tegen vallen bieden.
- Het is ook lastig om toegang tot de telefoon te krijgen als deze zich in de hoes bevindt.
Cases
- Dit zijn harde hoesjes, die meestal van hard plastic zijn gemaakt en die de achterkant van de telefoon bedekken.
- Deze hoes biedt een gemakkelijke toegang tot de telefoon aangezien het scherm en de knoppen onbedekt blijven.
- Het kan voldoende beschermen tegen kleine stoten.
- Een case helpt om een slank profiel te behouden en het oorspronkelijke ontwerp van de telefoon te projecteren.
- Het belangrijkste nadeel is dat het scherm onbeschermd is.
- Het biedt geen gegarandeerde bescherming tegen onbedoeld vallen.
Holsters of horizontale cases
- Holsters hebben meestal een clip, die aan de riem kan worden bevestigd.
- Deze zijn meestal gemaakt van leer of synthetische alternatieven zoals nylon.
- Holsters bieden een gemakkelijke toegang tot de telefoon.
- De telefoon moet voor gebruik uit de hoes worden gehaald.
- Kan er omvangrijk en onpraktisch uitzien.
Bumpers
- Bumpers zijn dunne stroken rubber, die om de buitenrand van een telefoon worden gewikkeld.
- Ze bieden enige bescherming tegen stoten.
- Ze bieden een gemakkelijke toegang tot de telefoon.
- Behoudenen benadrukken de oorspronkelijke esthetiek van de telefoon.
- Beschermt het apparaat niet tegen vallen.
Skins
- Skins wikkelen zich, zoals de naam al doet vermoeden, nauw om de buitenkant van de telefoon, waardoor het scherm vrij blijft.
- Skins gemaakt van vinyl of siliconenrubber zijn het populairst.
- Skin cases houden het profiel slank en zijn verkrijgbaar in verschillende designs.
- Omdat ze zijn gemaakt van siliconenrubber, hebben ze meer grip.
- Skins bieden geen enkele bescherming tegen grote vallen.
- Er wordt geen bescherming aan het scherm geboden.
Wallet hoesjes en flip hoesjes
- Deze hoesjes bieden de best mogelijke bescherming aan zowel de voor- als de achterkant van de telefoon.
- De wallet hoesjes moet worden opengeklapt om toegang te krijgen tot het scherm.
- Wallet hoesjes zijn meestal gemaakt van leer en vergelijkbaar synthetisch materiaal.
- Bieden een zeer goede bescherming met gemakkelijke toegang tot het scherm.
- Sommige cases hebben opslagruimte voor munten en pasjes.
- Dit ontwerp voegt aanzienlijk volume aan de telefoon toe en kan duur zijn.
Screenbeschermers
- Screenbeschermers zijn transparante en krasvaste plastic velletjes, die op het telefoonscherm kunnen worden geplakt.
- Het zijn geen hoesjes maar scherm beschermers en ze voegen een cruciale bescherming toe aan de touchscreens van smartphones.
- Beschermt tegen krassen en is zeer betaalbaar.
Extreme beschermende behuizing
- Dit is de ultieme bescherming van je kostbare telefoon. De behuizing is meestal gemaakt van een stevige legering.
- Dit is ideaal voor gebruik in extreme omgevingen.
- Biedt de beste bescherming tegen vallen en stoten.
- De best mogelijke bescherming tegen weersomstandigheden zoals regen, overmatig zonlicht, wind en stof.
- Nadeel is de toevoeging van aanzienlijk gewicht en volume.
- Onpraktisch voor dagelijks gebruik.
Armband
- Dit zijn cases voor tijdens het sporten, die tijdens het sporten in de sportschool of tijdens bijvoorbeeld joggen aan de arm kunnen worden vastgemaakt.
- Armbanden zijn meestal gemaakt van stevig, synthetisch, zweetabsorberend materiaal.
- Biedt tijdens het sporten een gemakkelijke toegang tot telefoons.
- Onpraktisch voor gebruik buiten de sportschool of de sportarena.
Afhankelijk van de behoefte en de situatie kan er wat betreft het ontwerp een passende keuze worden gemaakt. De prijs, de beschermende eigenschappen, de stijl, de kleur en andere esthetiek dragen ook bij aan de selectie, maar uiteindelijk is het de beslissing van de consument die ertoe doet.
Materialen die worden gebruikt om hoesjes en cases voor mobiele telefoons van te maken
Materialen, die worden gebruikt om hoesjes voor mobiele telefoons van te maken, moeten sterk, flexibel en betaalbaar zijn. Er zijn maar weinig materialen, die aan al deze eisen voldoen. Hier is een lijst van enkele opties.
- Leder â het wordt gebruikt voor het maken van de wallet hoesjes, hoesjes en holsters. Leer geeft een hoge mate van bescherming. Het heeft ook een strakke uitstraling en zorgt voor verfijning. De enige belemmering bij het kopen van een leren hoesje zou de exorbitante prijs kunnen zijn.
- Synthetisch lederâ dit is een betaalbaar alternatief voor origineel leder. Het is minder duur en toch duurzaam. Het is het meest populaire materiaal dat voor het maken van hoesjes wordt gebruikt. Maar het mist het klassieke uiterlijk en de duurzaamheid van echt leder.
- Siliconen/gel â het is een veel gebruikt materiaal voor het maken van hoesjes en cases. Het is sterk, flexibel en goedkoop. Het wordt meestal gebruikt voor het maken van skin cases.
- Rubber â rubber lijkt doordat het ook goedkoop, flexibel en sterk is erg op siliconen. Het biedt ook een goede grip. Rubber wordt meestal gebruikt voor het maken voor sporthoesjes, skins en bumpers.
- Metaal â metaal is erg sterk en wordt gebruikt voor flip cases en hoesjes, die een extreme bescherming bieden. Deze zijn doorgaans duur.
- Katoen/stof â katoen en andere natuurlijke/synthetische stoffen worden gebruikt om zakjes en sokken van te maken. Katoen is wasbaar en ademend. Het kan een groot aantal kleuren en ontwerpen hebben.
- Hard plastic â dit materiaal wordt gebruikt voor het maken van de shell cases. Hard plastic biedt een hoge mate van bescherming tegen betaalbare prijzen. Het is ook licht van gewicht en kan in elke gewenste vorm worden gegoten.
Andere mogelijkheden
De belangrijkste reden voor het kopen van een telefoonhoesje is om je apparaat te beschermen. Er zijn veel functies, die aan het basismodel zijn toegevoegd, om de duurzaamheid en de sterkte van de hoesjes te vergroten. Enkele functies worden hieronder vermeld.
- Waterafstotend â dergelijke hoesjes zijn gemaakt van watervertragende materialen zoals siliconen, plastic en rubber. Ze zijn misschien niet 100% waterdicht, maar kunnen de telefoon wel beschermen tegen kleine lekkages.
- Brandvertragend â deze zware telefoonhoesjes zijn bedoeld om de telefoon tegen brand te beschermen. Ze zijn meestal gemaakt van metaal of stevig leder en zijn geschikt voor omstandigheden buiten.
- Polsbandje â een eenvoudige polsband is gemaakt van leer of nylon, die om de pols kan worden gewikkeld. Dit verbetert de grip en voorkomt onbedoeld uit je handen laten glijden. Als je naar buiten gaat, is deze polsband erg handig.
- Riemclip â holster hoesjes kunnen aan een riem worden vastgemaakt maar ze kunnen ook in combinatie met andere hoesjes worden gebruikt.
- Aanpasbaar â er zijn maar weinig fabrikanten die de mogelijkheid bieden om het uiterlijk van de telefoon aan te passen. De consument kan bij deze fabrikanten de kleur, de textuur en het ontwerp van de hoes veranderen.
Belangrijke punten om te onthouden
- Voordat je een case of een hoesje voor je mobiele telefoon koopt, moet je eerst controleren of het hoesje wel compatibel met het model telefoon is. Sommige fabrikanten produceren cases waar meerdere modellen van hetzelfde merk in passen. Dergelijke gevallen zijn meestal duurder omdat ze met meerdere apparaten kunnen worden gebruikt.
- Er zijn talloze soorten hoesjes om uit te kiezen. Het is dus verstandig om je keuzes te beperken op basis van de functionaliteit, het merk, de maat, de kleur, het ontwerp en het materiaal.
- Veel hoesjes voor mobiele telefoons hebben magnetische sluitingen. Bijna alle smartphones en veel tablets hebben een kleine ingebouwde magnetische sensor en sommige hebben er twee. Gewoonlijk is het een magnetometer die door kompas-apps wordt gebruikt om naar het magnetische noorden te wijzen.
In Android- en Apple-tablets werken deze magnetometers met een andere kleine magneet, die in de behuizing is ingebouwd. Hierdoor wordt het beeldscherm uitgeschakeld en wordt de tablet in de slaapstand gezet als de hoes gesloten is. Deze klem- en omslagmagneten zijn vrij zwak, maar kunnen wanneer ze in de buurt van een telefoon of tablet worden gebracht de kompasaflezingen wel beïnvloeden. Als je van plan bent om serieus met het kompas te navigeren, haal dan de telefoon uit de hoes.
- Als je apparaat snel een beetje warm wordt, zal de situatie alleen maar erger worden door het stevig in een niet-ademend hoesje te wikkelen. Probeer in plaats daarvan een hoes van ademende stof te kopen.
- Een screenbeschermer is een absolute noodzaak. Het houdt je apparaat veeg- en krasvast, vooral als je de telefoon vaak gebruikt. Een ander voordeel van een beschermlaag is dat je het plastic net voordat je van plan bent om je telefoon te verkopen kunt verwijderen zodat het de ânet als nieuwâ look krijgt!
- De meeste touchscreens zijn al voorzien van een beschermende laag Gorilla Glass of een ander soortgelijk gehard materiaal dat krassen vrijwel onmogelijk maakt. Denk dus goed na voordat je van plan bent een screen beschermer aan te schaffen. Sommige screenbeschermers verminderen schittering, maar kunnen er wel voor zorgen dat het scherm ook minder snel reageert en moeilijker te zien is. Hoe zorgvuldig ze ook zijn geïnstalleerd, screenbeschermers hebben de neiging om zelf lelijke luchtbellen en krassen te ontwikkelen.
Tips voor het schoonmaken van de behuizing
Wist je dat smartphones en tablets tot de smerigste dingen behoren, die we elke dag aanraken? Touchscreen-apparaten staan bekend als een walhalla voor alle soorten ziektekiemen en bacteriÃĢn. Sommige bedrijven proberen glas te maken dat ziektekiemen doodt, maar tot die tijd is het onze plicht om ons apparaat zelf schoon en hygiÃĢnisch te houden.
In feite kan het hoesje, dat onze telefoon zogenaamd beschermt, net zo smerig, zo niet smeriger zijn. Als je je apparaat regelmatig schoonmaakt, kan je telefoon schoon blijven en kan stof en vuil worden verwijderd zodat je ook gezond blijft.
Volg deze richtlijnen om de behuizing van je mobiele telefoon schoon te maken.
- Je hebt wat water, een druppel zeep en een zachte doek nodig.
- Verwijder het hoesje van je apparaat. Begin met het bevochtigen van de doek en breng een druppel zeep aan.
- Veeg de voorkant of de behuizing naar beneden en verwijder het vuil.
- Als je echt alle ziektekiemen wilt verwijderen gebruik dan een wattenstaafje met een druppel isopropyl alcohol.
- Gebruik een andere schone doek. Maak het vochtig met schoon water en veeg eventuele zeepresten op de behuizing weg.
- Laat de behuizing aan de lucht drogen of veeg deze met een handdoek af.
- Als je telefoonhoesje van stof is gemaakt, kun je een fÃļhn op een lage snelheid gebruiken.
Gebruik de waardevolle informatie in deze handleiding om het perfecte hoesje voor je kostbare mobiele telefoon te kiezen. Volg deze tips om goed voor je mobiele telefoon, hoesje of case te zorgen en je kunt er zeker van zijn dat je je geen zorgen hoeft te maken.