Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met duurzaamheid. Dit is niet heel gek, want tegenwoordig weten we ook steeds beter wat wel en niet goed is voor mens en milieu. Zo kan men tegenwoordig veel duurzamer leven, omdat we nu weten dat bepaalde dingen verbeterd kunnen worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan elektrische auto’s en het scheiden van afval. Maar ook de manier waarop een huis gebouwd is, kan meehelpen aan een beter milieu. Bij veel nieuwbouwprojecten wordt hier met name op gelet, maar ook bij bestaande huizen heeft de duurzaamheid van een huis invloed op de taxatie. Hieronder lees je daar meer over!
Een nul op de meter woning
De nul op de meter woning is voor meerdere mensen onbekend. Want wat is de nul op de meter woning dan precies? Bij de nul op de meter woningen, wordt er nagedacht over de duurzaamheid en hoe een woning zo energiezuinig kan worden gebouwd. De woning is dus energieneutraal. De bewoners van een nul op de meter woning besparen dus veel kosten op de energie. De bewoners hoeven hier weinig of zelfs geen kosten voor te betalen. Het is dus niet heel gek dat de nul op de meter woningen erg gewild zijn en hier bij bijvoorbeeld nieuwbouw Houten over nagedacht wordt.
Hoe werkt een nul op de meter woning?
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, ben je met een nul op de meter woning dus weinig of geen kosten kwijt aan de energie, maar hoe zorgt de woning hiervoor? Een van de belangrijke aspecten van een nul op de meter woning, zijn zonnepanelen. De zonnepanelen worden op het dak geplaatst, waardoor ze veel licht op kunnen vangen. Door middel van de opgevangen stroom kan je in de woning warm water, de verwarming en huishoudelijke apparaten gebruiken.
De woning is gemaakt voor een beter duurzaamheid. Heel belangrijk hierbij is dat de woning geen gasaansluiting heeft. Wat de woning wel heeft, is een elektriciteit aansluiten. Het kan voorkomen dan de woning zonder energie komt te zitten, doordat de zonnepanelen bijvoorbeeld weinig hebben opgevangen. Het is dan wel zo handig als je verzekerd bent dat je in ieder geval een stroom kunt gebruiken.
Een nul op de meter woning bouwen
Je hebt al eerder kunnen lezen dat we tegenwoordig steeds meer bezig zijn met duurzaamheid. Niet alleen bij woningen, maar ook op andere gebieden. Om ervoor te zorgen dat je bij een woning zo duurzaam mogelijk woont, kun je dus goed kiezen voor een nul op de meter woning. Hoewel een nul op de meter woning een erg goede optie is, zul je in bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk ook duurzaam wonen. De reden hiervan is dat tegenwoordig alle woningen gasloos gebouwd worden. Dit is namelijk een bouwbesluit, zodat we allemaal duurzamer kunnen en moeten leven. Een klein nadeel van gasloos bouwen is dat er wat meer kosten bij komen kijken. Toch is het zeker niet slecht dat dit besluit er is gekomen. Uiteindelijk bespaar je wel geld, waardoor het beter is voor mens en milieu en daarnaast heb je geld over om bijvoorbeeld een mancave te bouwen. Ieder nadeel heeft zo weer zijn voordeel.